viernes, 6 de abril de 2018

Publicat el nº22 de Recerca. Revista de pensament i anàlisi


Acaba de publicar-se el nº22 de la revista acadèmica Recerca. Revista de Pensament i Aàlisi, una publicació del Departament de Filosofia i Sociologia de la Universitat Jaume I.

Neuroètica i neuroeducació: repensant la relació entre les neurociències i les ciències socials és el títol d’aquest monogràfic editat per Daniel Pallarés-Domínguez (Universitat Jaume I) i Andrés Richart (Universitat de València). 

El monogràfic es qüestiona la relació entre la neuroètica i la neuroeducació, i intenta donar resposta a la preguntar: Seria possible educar moralment tenint en compte els descobriments de les neurociències? És a dir, les diferents aportacions que composen aquest monogràfic es plantegen si facultats socials com l'empatia, les predisposicions i emocions associades a la prosocialitat i el correcte exercici de facultats i funcions executives com la raó o la memòria poden ser educades, possibilitant el desenvolupament moral de l'individu. Però més enllà de les possibilitats que podria oferir la neuroeducació moral, aquest monogràfic analitza també altres qüestions metodològiques que afecten totes les neurociències socials en general, com el naturalisme, el monisme metodològic o la interdisciplinarietat científica, des d'una perspectiva majoritàriament teòrica i crítica.

Us animem a consultar el monogràfic a la pàgina web de la revista: http://www.e-revistes.uji.es/index.php/recerca/issue/archive

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Con el fin de evitar mensajes no acordes con las noticias o eventos publicados, los comentarios serán moderados por los administradores del blog.