lunes, 6 de febrero de 2017

VIII Cicle de conferències. La democràcia avui: noves tecnologies i transformació social

El cicle de conferències organitzat pel màster Interuniversitari d’Ètica i Democràcia, enceta la seua vuitena edició sota el títol La democràcia avui: noves tecnologies i transformació social. Des de febrer a maig de 2017, podrem gaudir d’un espai reflexiu on analitzar l'impacte de les noves tecnologies a les democràcies occidentals i el seu paper en la reconfiguració de les relacions socials. En aquesta edició contem amb la participació de quatre ponents que estudiaran l’esmentada problemàtica des de diferents perspectives:

John Postill (RMIT University, Melbourne, Australia): Democracia, medios híbridos y derechos digitales: una comparación antropológica de cuatro culturas tecnopolíticas, 7 de febrer, 12:00-14:00h.

Simona Levi (Activista y fundadora del grup Xnet): Xnet: tecnopolítica y lucha contra la corrupción, 6 de març, 13:00-15:00h.

Ernesto Ganuza (CIS): Democracia y la paradoja de la participación, 24 d’abril, 13:00-15:00h.  

Domingo García-Marzá (Universitat Jaume I): Democracia: el poder transformador de la sociedad civil, 8 de maig, 13.00-15.00h.

John Postill serà l’encarregat d’inaugurar el cicle el dia 7 de febrer, amb la seua ponència Democracia, medios híbridos y derechos digitales: una comparación antropológica de cuatro culturas tecnopolíticas. Postill es doctor en Antropologia i Investigador principal de la Universidad RMIT de Melbourne, a més de membre de la Universidad de Londres (UCL) y del Institut Interdisciplinari d’Internet (IN3) de la Universitat Oberta de Catalunya. El seu principal interès es centra en estudiar els processos pels quals iniciatives arrelades en l'activisme d'Internet s'entrecreuen amb lluites socials més àmplies, com l'onada mundial de protestes de 2011 o les protestes turques de 2013. Entre les seves publicacions cal destacar Media and Nation Building (2006), Theorising Media and Practice (2010) i Localizing the Internet (2011).

Més informació: http://eticaydemocracia.uji.es/ciclo-de-conferencias-la-democracia-hoy/

Twitter: @EticaDemocracia


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Con el fin de evitar mensajes no acordes con las noticias o eventos publicados, los comentarios serán moderados por los administradores del blog.