jueves, 4 de mayo de 2017

Domingo García-Marzá al VIII Cicle de conferències “La democràcia avui: noves tecnologies i transformació social”



Des del Departament de Filosofia i Sociologia i el Màster en Ètica i Democràcia, continuem amb el cicle de conferències La democràcia avui: noves tecnologies i transformació social.

En l’última sessió d’aquest espai reflexiu ens acompanyarà el Catedràtic d’Ètica de la Universitat Jaume I, Domingo García-Marzá, que ens parlarà de Democràcia: el poder transformador de la societat civil, el dilluns 8 de maig de 13:00 a 15:00h. a la Sala de Graus Germà Colón de la FCHS.

Domingo García-Marzá és Catedràtic d'Ètica de la Universitat Jaume I de Castelló i principal responsable del Comissionat per al Desenvolupament de la RSU de dita universitat. Ha ampliat estudis de Política a Frankfurt (Alemanya) i d'Ètica econòmica a St.Gallen (Suïssa), a la Universitat de Notre Dame (Estats Units) i en Magee College of the University of Ulster (Irlanda del Nord). Les seves línies de recerca inclouen: democràcia deliberativa, ètica empresarial, disseny institucional, societat civil i hermenèutica crítica.

El seminari “Democràcia: el poder transformador de la societat civil” té com a objectiu presentar els trets bàsics d'un model de democràcia participativa que té en el poder de la societat civil el principal motor de transformació social. Amb aquesta finalitat, el ponent partirà de l'actual crisi de la representació per debatre tres possibles sortides i, a partir de la proposta de democràcia deliberativa de Habermas, defensar el valor de la participació en un model de democràcia de doble via. Un model on la democràcia no es redueix a l'actual partitcràcia, ni la responsabilitat pública es limita a la responsabilitat estatal.

Més informació: http://eticaydemocracia.uji.es/ciclo-de-conferencias-la-democracia-hoy/

Twitter: @EticaDemocracia

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Con el fin de evitar mensajes no acordes con las noticias o eventos publicados, los comentarios serán moderados por los administradores del blog.